no sākotnējā blīvuma, rauga, pārcukurošanās temp., iesaliem, raudzēšana temp.
labrīt! vai ir idejas kurš no šiem iesaliem būs efektīvāks beigu blīvuma pacelšanai? bestmalz carapils 5ebc bestmalz caralight 30ebc tas gan arī no rauga atkarīgs, bet iemetiet kādu piemēru ja ir. šoreiz taisos uz 1762 plāceņa liet.
Labvakar, Būtu pagaršojis misu alusfestivālā, zinātu...
Nav idejas, bet zinu 100% ... abi pacels, bet carapils vairāk.
papakarlo ir vēl idejas vai carapils visiem ieliek? kas ar auzām?
paldies, tādas aizdomas bija.
Kā var spriest par beigu blīvumu (FG) garšojot MISU?
ja garšo ļoti saldi/blīvi, tad visdrīzāk ka nebūs 1.010, ja ar parastu eila raugu raudzēs
Bet vai misas saldumā var sagaršot - tie ir vienkāršie cukuri (kurus raugs noēdis gandrīz pilnībā), vai saliktie cukuri (kurus raugs nespēs noēst pilnībā)? Salds ir salds.
Es ar pagaršošanu Kastroļa gadījumā biju domājis pagaršot tieši tās dienas misas recepti ar ļoti daudz carapils. Un nevis pagaršot beigu blīvumu...
runājot par garšošanu. pielieciet jebkurai misai 10% no iesala masas cukuru(saharozi) un liksies ka ir nenormāls saldums. iesala cukuri uz mēles dod minimālu saldumu, tapēc par neizrūgušajiem cukuriem saka "ķermenis" vai "tumīgums" ka neatstāj jūtamu saldumu. attiecīgi misai ar paredzamu lielāku beigu blīvumu vajadzētu būt mazāk saldai. kurš zin, to var sagaršot?
Minhene vēl normālu ķermeni piedod.
Nav sanācis taisīt divus vienādus vārījumus ar un bez auzām, bet viņas īpaši neesmu jutis, tik duļķainumu piešķir, ja pāri 15% piemauc.
BOD tu laikam domā pārslas, es auzu iesalu.
Carapils labakais variants, laikam, pats gan neesmu lielos daudzumos licis, Edgars Raganu Labiesa serijai lika ap 20% ja nemaldos lai paceltu beigu blivumu. Man biezakie ali sanakusi ar laktozi un lielu % tumso/karamelu iesalu + sekli grauzosh raugs.
ugis_n 40% carapils
Bet baigi no rauga atkarīgs. Us-05 labi ietekmē carapils, tai pat laikā s-04 gandrīz nereagē
tāds nebija manīts
kraukļos nekošļāji? es vienreiz liku tumšajam no kura beigās sanāca granātas.
man tāda sajūta ka 1762 ar neuzķersies. dažās dienās noēda aptuveni līdz plānotajam blīvumam un tagad jau gandrīz nedēļu grauž ļoti lēni. nevajadzēja temperatūru tik ātri pacelt uz 25C bet nu jau vairs neko...
Petijums par Carapils (ne)ietekmi uz dekstriniem, konsistenci un beigu blivumu: http://scottjanish.com/dextrins-and-mouthfeel/
P.s. Testa recepte piemineti jauni un interesanti, nedzirdeti apini, kas dod vanilas, kremigu apelsinu aromatus.
ugis_n P.s. Testa recepte piemineti jauni un interesanti, nedzirdeti apini, kas dod vanilas, kremigu apelsinu aromatus.
Tas jau ir blends🙂
Man ar 35% CaraPils FG=1.022 (OG=1.063), bet ar 35% Minhenes - FG=1.020 (OG=1.059). US-05 abiem