Ar ko kapars labāks par šļauku:
1. Neuzpeld.
2. Nav "channeling" (Bet taisot jāņem vērā mazākās pretestības ceļi Nav svarīgi, ja batch sparge taisa.)
3. Vieglāk izskalot (ja šļaukā liek atsperi un ja trubas nelodē, bet sasprauž tikai).
4. Retāk sprūst (pēc "iespaidu statistikas"), bet katram individuāla pieredze.
5. Neplok. (Bet šļauka arī neplok, ja iekšā atsperi ieliek).
Ja man būs normāla aukstumkaste, es gribētu kaparu, tā kā es māžojos ar visādām pārslām un putraimiemiem, ka arī kviešu iesalu patīk izmantot. Pagaidām es esmu izmēģinājis 3 resnumu šļaukas. Laikam tā resnākā strādā vislābāk, skaidrāk būs zināms pēc vēl pāris testiem. Nākošajā alū plānoju trešdaļu iejavas kukurūzas putraimus (vārītus) - varēšu noreportēt, vai sprūda.
Biju pamēģinājis arī bazooka tube, kas ir fantastiski ērta un viegli tīrāma, bet tā gan sprūst. Un arī vorlaufs samērā daudz jātaisa, lai būtu dzidrs.