Experimenta turpinājums:
šodien atvēru divas pudeles no pildījuma pēdējām pilēm. Sāksim ar to, ka viena bija līdz "lūpai" , otra 2/3. Vot tā jokot nevar... atverot pudeli ar 2/3 alus, sieva domāja ka es nošāvos :), baigā gāze ir ja nepiepilda pudeles līdz galam. (gāzēju ar sīrupu)
Par "dry hop":
devu vērtēt sievai, švāģerim un provēju pats. Secinājumi.
PUDELE AR GRANULĒTAJIEM APIŅIEM: smarža ir labi jūtama, var pat atpazīt apiņus. Dzidrums nav, glāzē nonāk apiņu daļas. Garšā rūgtumu nejūt,drīzāk raksturīgo "zāļainumu" , lai gan tēmētais IBU ir ~50, bet alkohols "nosilda", lai gan pēc parametriem tikai 4,2% ABV
PUDELE AR APIŅU EĻĻU: smarža nav tik izteikta, lai gan jūtama (atpazīstama). Pēc atmiņas spriežu, ka Blomes ale ar Saaz, bet bez dry hop, smaržoja +/- tāpat. Alus daudz dzidrāks (pudeļots no raudzējamā spaiņa). Sākumā garša mazliet patīkamāka, bet tas laikam dēļ mazāka gāzes daudzuma. Garšā vairāk jūtams rūgtums, ko nenomāc zāļainā garša. Uz pudeles beigām garšā iezogas ESB rauga garša (tas laikam ar no tā, ka pudeļoju pa tiešo no spaiņa un nedēļu ilgāk šī porcija bija uz rauga). Atdzesētam paraugam vairāk putu, kā atdzesētā paraugā ar granulētiem apiņiem.
Pirmie secinājumi: "dry hop'ot" ar eļļu var, tikai manai gaumei ieteiktais lietošanas daudzums jāreizina ar 2!
Gaidam nedēļu!