Šovasar mēģināju ekstraktu no bruvepats.lv - Mangrove jack's English bitter. Sanāca labs. Tik tāds pavājš tas plānotais galaprodukts (3.6% uz pakas rakstīts). Pieliku klāt 2 burkas Iļģuciema ekstrakta un man bija beļģu kanidijsīrups (450 grami).
Tips:
*Hidrometrs vajadzīgs, ja gribi nojaust galarezultātu.
*Ja nav dzesētāja, misu var nevārīt (var ūdeni uzvārīt iepriekšējā vakarā, atdzesēt pa nakti un no rīta gāzt klāt aukstu, iepriekš visi sīrupi jāizšķīdina 3l verdoša ūdens).
*Iepirkt vairāk Iļģuciema ekstrakta (vai liet mazāk ūdens), lai nav jāskrien uz bodi procesa vidū- tie britu, austrāļu sīrupi (gaišie) ir plānoti tādiem švakiem alēniem (3.5-4,5). Biju domājis, ka pietiks ar 1 burciņu, bet nekā.
*Kaķī vajag iebērt kādu apini aromātam, kaut 50g. Es iebēru 100 un dzerot domāju, kā šis garšotu, ja nebūtu iebēris.
Bet kopumā - labs ātrais variants. Dārgāk sanāk nekā no graudiem, bet vienalga lētāk nekā Valmiermuižu pirkt. Nesanāca nogatavināt mēnesi, visu izdzēra pēc 2 nedēļām un slavēja.