Garsu nesamaitasi ar Ilguciema ekstraktu, drizak tik uzlabosi tam bundzu alum. Daudzumu jaskatas pec tilpuma ko taisies varit, jo augstaks sakuma blivums (plato grados vai SG skala, piem 1060), respektivi, jo vairak cukura sakotneji misa, jo augstaks beigas alkohola saturs (lai to aprekinatu, vajadzes hidrometru un sakuma blivumu pirms rugsanas un pec norugsanas izmerit), lai butu planotie 5.5-6%, sakuma blivums varetu but 1055-1060.
Par tiem olbaltumiem ekstrakta, kas parversas cukuros nesapratu, izklausas pec mulkibam! :) ekstrakts jebkura gadijuma jaizskidina karsta udeni un japavara, kaut 5-10min (ja tas bundzas ekstrakts ir jau apinots), dezinfekcijas nolukos. Alu atdzese lidz ~20c pirms pievieno raugu un visu, kas pec varisanas nonak saskare ar misu dezinfice (jods, hlora tabletes, kaut verdosh udens pirmajai reizei), bet VISU!
Lai izdodas!