Labdien.
Profiem šis jautājums varbūt liksies muļķigs, bet man nav īstas skaidrības. Sen atpakaļ, dzīvojot Norvēģijā, iegādājos alus darīšanas starta komplektu. Toreiz nesanāca laika un apņēmības lai pamēģinātu. Kā jau zinām, tad Norvēģijā alus ir ļoti dārgs un galīgi negaršīgs. Nācies pat pabūt mazajā alus daritavā Flāmā http://www.flamsbrygga.no/aegir-bryggeri/
0,5 l pudele alus maksāja virs 50 NOK. Nu nebija tas alus garšīgs !!!!
Tagad izskatās, ka esmu atgriezies Latvijā uz palikšanu un gribu sākt pats brūvēt alu. Par cik ir šis koncentrāts, tad acīm redzot sākšu ar to, pēc tam noteikti mēģināšu iesala brūvējumu
Tātad jautājums sekojošs ,.... Pastudēju Mājas alus rokasgrāmatu. Ļoti laba !...., bet jālasa cauri vairākas reizes kāmēr ,, nosēžas ,, svarīgākās lietas.
Tur lieliem burtiem uzsvērts,... NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NEPIEVIENOT CUKURU !!!
Palasot pamācību ekstratam un informāciju citos interneta saitos, tiek teikts pievienot 1 kg cukuru uz vienu koncentrāta bundžu, lai alk. būtu 5,2% http://www.mansdarzs.com/alus_koncentr%C4%81ti un 2,8 gr cukuru pie pildīšanas uzgāzēšanai.
Tad kā tur īsti ir ar to cukuru ???