Beidzot ir izdevība aizbraukt uz Latviju, tātad jāizmanto izdevība iepirkt izejvielas saviem nākamajiem brūvējumiem. :)
Pirmās 2 reizes esmu ņemies ar jau gatavajiem alus kitiem, tagad ir doma pāriet jau uz kaut ko radošāku, bet vēl ne gluži all-grain.
Lasīju, ka Jāņa veikaliņā esot pieejams čehu iesala ekstrakts 1,7kg iepakojumā. To kā pamatu arī ir doma izmantot. Rezultātā gribu Tērvetes stila alu. :) Te klīda runas par "tērvetnieka klona" recepti, kuru tā arī šeit forumā īsti atradis neesmu, tik vien kā Jāņa izteikums, ka tērvetnieks esot Vīnes lāgeris vai kaut kas uz to pusi.
Izlasīju How to brew grāmatu, bet tāpat šobrīd ir tikai ļoti minimālas zināšanas par to visu. Tā kā lāgera raugam vajag zemāku temperatūru, to man laikam neizdosies uzbrūvēt, jo nav man šeit citas iespējas kā istabas temperatūra.
Tātad, ko jūs varētu ieteikt uzbrūvēt no tā čehu iesala ekstrakta, izmantojot Stopiņu ielā nopērkamās izejvielas, lai sanāktu kaut kas uz Tērvetes pusi un būtu vismaz 5% alkohols (jo tie pirmie divi izskatās būs ne vairāk kā 4%)? Cik daudz iesala vajadzēs uz apmēram 25l, cik un kādus apiņus izmantot, cik ilgi tos vārīt?
Saprotu, ka visu mutē nevar ielikt, bet kaut kādu sākuma atspērienu tomēr vajag, lai ātrāk to visu apgūtu un nesačakarētu arī mantu.
Paldies jau iepriekš par padomiem!