Degustācija ietver sevī daudz vairāk - izpratni par alus stiliem, pasniegšana, dzeršanas temperatūras, liešana glāzē, pūtu novērošana, pareizas glāzes izvēle, iesali, apiņi, raugi... jāsaprot lai zini ko izgaršo.
Pagaidām Latvijā, šo var apgūt lielos vilcienos, bet ir domas par profesionālu degustātoru lekcijām, bet te jau bišku maksā.
Latvijā profesionālu degustātoru nav un alus brālības mērķis caur šīm lekcijām atrast vismaz kaut vienu, bet profesionālā līmenī Latvijā nav pagaidām to iespējams apgūt. Mājas brūvētājiem cik esmu novērojis ir vieglāk un interesantāk šādās lekcijās, jo ir izpratne par alus sastāvdaļām un garšu bagātībām/defektiem.
Pa lielam jau interesanta lieta lai paplašinātu savu redzes loku.