Nu liels paldies veči, necerēju uz tik daudz atbildēm. Beidzot esmu atradis normālu Latvijas brūvēšanas forumu. Ar punktu tiešām kļūdijos, nevis 15kg ekstrakta, bet 1.5, izskatās ka tas ir par maz. Un vai tiešām iļguciema ekstrakts neatpaliek no "krutajiem un dārgajiem" ekstraktiem?
Ja jau nev ieteicams pievienot cukuru, tad kā ir ar glikozi? Varbūt kāds zin cik tā maksā?
Vēl pāris jautājumi par aliņu kas stāv tagad- visu taisīju tā ka vajag, gan temperatūras ziņā, gan dezinfekcijas, gan rauga sagatavošanas. Vienīgi alus sāka rūgt ļoti aktīvi tikai pirmajās stundās, tagad putas pazuda, hidroaizvars jau sen neburbuļo(pagāja 4 dienas kopš uzliku rūgt), putas vair nav, saldā garša pazuda, paradijās alkohols.
Kapēc tā? Iepriekšejās reizes rūga pa nedeļai ar aktivām pazimēm, vienīgi bija maizes nevis alus raugs.