Kāpēc tad vēl pusstundu vārošā misā? Lab, es jau kad beidzu vārīšanu, ta slēdzu liesmu nost un tad sāku liet caur to pretplūsmas dzesinātāju. Bet problēma jau ir nevis tajā, ka arī smaržīgie apiņi vārītos vai stāvētu tai karstajā misā, bet tamdēl, ka tajā laikā, kamēr misa lēnām tek caud dzesinātāju ļoti intensīvi iztvaiko visgaistošākās no apiņu eļļām, kas dod tieši aromātu.
Protams, ja tie smaržai liktie apiņi mērcēsies bik ilgāk, nekā tās 5 min, tas nedaudz iespaidos rūgtumu, lai gan šaubos, ka pie mūsu apstākļiem neanalizējot katru apiņu partiju (kas pietam laika gaitā glabājot vēl zaudē alfa skābes) nvar iegūt, piemēram IBU 35 +/- 1 vienību.