~ 26 dalībnieki. Alus litrāžu nesaskaitīju, bet ap 40 aliem bija.
Gribas piezīmēt, ka apjomu, mazāku par 0.7L, tomēr nevajadzētu ņemt - katrs var knapi lūpas apslacīt ...
Atzīmēšu tikai pašus labākos un izteikti sliktākos.
1) no sērijas, gribas redzēt recepti:
#21 Pale Ale - smuks ķermenis, laba apiņu garša.
MārtiņšK - Ķirsī - ar ķiršiem, mellenēm, avenēm. Ļoti feins - tīkami skābens un burvīgi augļains.
Pohjala TORM 8% - imperiālā gjōze. Skābenumu-sāļumu īsti nejūt. Ir patīkams saldenums un var just brūklenes un medu. Fonā, varbūt,m arī viršus.
Linards - Rum & Beer. 6.6%. ar 12.5ml ruma piedevu uz 0.33L pudeli (ja pareizi sapratu). Labs ķermenis. Ruma notis labi izpaudās. Celles Sergejs un Edgars arī atzina par labu. Bija arī taisītas versijas ar 10, 15 un 20ml, bet šī vislabākā
Pašam savs Mosaica & NS Session DIPA arī patika
2) ļoti labi bija arī:
Amarillo APA 5.0. Kaķī tikai 4g/l, bet Amarillo rullē.
#92 Upeņu-kviešu. Patīkams vieglais ar labu ķermeni un skābumiņu.
Katrīna - koko stauts. 1.073. Pabiezs, ar labu tumšo iesalu garšu un izteiktu kokosu. Šim ar varētu receptīti, jo ķermenis ļoti labs. Kokoi gan ar sīrupu iemānīti.
MārtiņšK - Kalifornijas lāgeris. Pietika tikai ar 3g/L Eureka!, lai to padarītu baudāmu. Ja kāds nav šo apini garšojis, tad ļoti iesaku.
MartinsT&PeterisT - VIVA ar Cascade un kadiķogu kaķi. Kadiķi nejūt, bet ļoti feina Kaskāde - smuku citrusīgs un atspirdzinošs.
Uģis - cidoniju skābulis. Pat man patika - patīkama cidoniju garša.
Tēraudiņi - Blondais beļģis (Lefe klons) - sanācis līdzīgs, ar raksturīgo saldeni esteraino ķermeni.
Dāvja - ''nepareizais'' - smuka IPA, ar labu ķermeni un apiņu garšu. Paskats gan dubļains
3) feileili
Rencis - Mosaic APA - nevajadzēja pārpalikumu apiņus gāzt klāt (vajadzēja tikai sākumā likt). Sīva piegarša.
Tēraudiņi - Beļģu kviesis. Kautkas riebīgs garšā, kas izrādās kūpinātais iesals. galīgi neiederējās.
3/1 - garšoja pēc svaiga govssūda (vismaz tādas asociācijas - jo govspļeka nav ēsta). Pārējie 3/.. arī bija defektaini, pa lielam, bet tos nevilka vairs garšot.
Dāvja ''pareizais'' - paskatā dzudz dzidrāks, bet no plānotās rudzu IPA nekā garšā nav - iesalains ar min skābenumu
Remerts - Britu porteris ar cigoriņu kafiju. Tā kafija visai riebīgi sevi izrādīja.
Katrīna - Porteris. Itkā būtu labs, bet iesalu skābenums ļoti izteikts un traucējošs.
Barda Winter Ale (2016) - bezgaršīgi negaršīgs ar garšvielu piešprici.
Vēl jāpiebilst par diviem citiem Dāvja aliem:
Aveņu kviesis - smarža nav īpaši izteikta. Garšā patīkama avene, bet liekas nedaudz par pliku. Bija arī par aukstu (tāpat kā pārējie lejamie). Kopumā ir OK.
Kviesis parastais - koriandru u.c. sūdus nejūt, par laimi, bet nekādas citas izteiktas garšas arī nav.
bija vairāki kokosu ali - Linards savējam skaidiņas bija grauzdējis, bet tāpat putas nekādas, vismaz nebija eļainā plēvīte, kā manējie (uz pasākumu gan atnesu ar kokosu pienu/sviestu taisīto, kuram to garšu daudz mazāk jūt, nekā no skaidiņām). Kopumā, paskats un garša vislabākā no sīrupa piedevas, bet tas tāds ''neīsts'' variants. Nākamo taisīšu tumšā eksperimentu un mēģināšu ko izdomāt putu noturības uzlabošanai.