Kaut kas te neiet kā vajag:
Janis Rudzitis Methylene blue is a solid, odorless, dark green powder at room temperature.
In water this chemical compound turns into a blue solution....See More
Uģis Narvils Nu bet kads ir tavs secinajums pec seminara- katru reizi svaiga sausa rauga pacina?
Janis Rudzitis Ja sausais raugs, tad jā, tikai vienu reizi. Atkārtotai izmantošanai tas nav paredzēts, jo satur daudz piemaisijumu. Ja šķidrais, tad var izmantot atkārtoti, pie nosacijuma, ka ievēro sterilitāti.
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 22
Janis Rudzitis Bet ja tev ir mikroskops un tu vari izolēt šūnas bez piemaisijumiem un pavairot, tad jau vairs nav svarīgi - šķidrs tas raugs vai sauss
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 22
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Vienkāršā atbilde ir, ka ņem 1litru tīras rauga pļuras no iepriekšèjā brūvējuma un iegāz 500 litros misas. Ja ir koniskais ķobis, tad iztecini pļuru pa 10 spainīšiem un paskaties kā mainās krāsa. Tev vajag to daļu , kas ir krēmīgi balta. Vidējie spainīši.
Nepatīk · Atbildēt · 3 · 26. marts plkst. 22
Valdis Novikoff Kas ar to putu noņemšanu rūgšanas procesā?
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis Forša štelle, bez piejama tiem, kas neraudzē slēgtos fermenteros. Komerciālie, jau reti kad raudzē atvērti. Vienīgi tās putas pēcāk ir jāpavairo
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis Bet vienalga, ja ņemsi putas no sausā rauga, tad problēma ar piemaisijumiem saglabājas
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Valdis Novikoff Kas ir tie piemaisījumiem, tie tak ir rauga vitamīni?
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis Nē, tie ir citi raugi un baktērijas
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Uģis NarvilsUģis Narvils Un kapec tad skidrajam raugam nav sadas problemas? Raugs ir raugs un saccharomyces suna tacu nezin vai bijusi sausa vai skidra veida pirms tikusi misas vide, kur pildit savu galveno misiju?
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Tapēc, ka sausajam, ražošanas un iepakošanas procesā, rodas šie piemaisijumi, bet šķidrais ir 100% tīra manta.
Patīk · Atbildēt · 1 · 26. marts plkst. 23
Andris Rasiņš
Andris Rasiņš Uģis Narvils Mums bija tāds pats jautājums!
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Atkārtoti lietojot pļuru no sausā, nevēlamie raugi un baktērijas sāk iejusties jaunajā vidē un vairoties
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Uģis Narvils
Uģis Narvils Maybe, neesmu ne tuvu zinatajs, bet izklausas pec kartiga lobija..tu pec sada info seminara lietotu skidro raugu pie saviem pasreizejiem apstakliem?
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Es jau sen pārsvarā lietoju šķidro. Uz sausā rauga pakas tak pat rakstīts, ka nelietot atkārtoti.
Patīk · Atbildēt · 1 · 26. marts plkst. 23
Uģis Narvils
Uģis Narvils Tas striktais nodalijums sauss/skidrs raugs mulsina..ari saisais jau 2.paaudze tacu ir "skidrais" raugs, izklausas pec demagogijas no "skidro" razotaju puses. Protams, cena sausajam atlauj katru reizi bert jaunu paku (lai ari ilgtermina tas neliekas pareizi un ekonomiski), bet redz skidro var un sauso ne?
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Nu ok, izklausās, ka esmu nozombēts, bet man jau pirms semināra bija līdzīgs uzskats
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Uģis Narvils Tu laikam nesadzirdēji argumentu, ka sausajam pakā ir līdz 30% citi raugi un baktērijas, kuras atkārtoti pavairojot , pieņemas spēkā, neskatoties uz to, ka kārtīgi visu mazgā. 3vai 4 vārijums aiziet šreijā, bet tu meklē promlēmas sanitārijā. Ja neaiziet šreijā, tad mainās garša. Šķidrajā pakā fona trokšņu nav un ja ievēro sterilitāti, tad nekas kultūrā nemainās
Patīk · Atbildēt · 26. marts plkst. 23
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Valdis Novikoff redzi, tā arī notiek, kā es teicu. Tagad nākas strīdēties. Pašiem jābrauc bij uz semināru un kārtīgi jāsazombējas ar 25. kadru :-)
Patīk · Atbildēt · 1 · 26. marts plkst. 23
Gints Rotčenkovs
Gints Rotčenkovs šķidrajā raugā esot 1 sveša šūna uz miljonu(?) laikam. Sausajā raugā vismaz par kārtu vairāk (vismaz 10x vairāk citu šūnu), kuras nāk no piedevām un iepakošanas procesa.
Otrs moments tādas, ka darbības atšķirība starp šķidrā rauga 1 paaudzi un un 2 paaudzi būs krietni mazāka, nekā sausajam.
Nepatīk · Atbildēt · 2 · Vakar plkst. 8
Valdis Novikoff
Valdis Novikoff Janis Rudzitis Es jau par to ka šo diskusiju varēja kuplā rakstīt lai ir vērtība, mācība, strīda taisnība! A šeit pēc divām dienām neviens i neatcerēsies un viss aizies vēstures mēslainē
Patīk · Atbildēt · Vakar plkst. 10
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Vai ta kuplâ kāds vēl ir ? :-)
Patīk · Atbildēt · Vakar plkst. 10
Valdis Novikoff
Valdis Novikoff Kupla cilvēku vairāk nekā jelkad iepriekš:)
Patīk · Atbildēt · Vakar plkst. 10
Janis Rudzitis
Janis Rudzitis Nu vo, es Tev atļauju rakstīt kuplā manā vārdā
Patīk · Atbildēt · Vakar plkst. 10