Negribu piekrist, ka "alus ar maizes garšu" vispār ir kritērijs! Es to sauktu par - garšu raksturojošu īpatnību! Kritērijiem, manuprāt, ir jāpaliek līdzšinējiem - ABV, IBU, EBC u.t.t. + kaut kāda nianse (50% kvieši, % augļi/ogi u.t.t.). Tas tad arī ir tas, kas parāda aldaru meistarību. Galvenā konkursa mērķis nav ar savu alu kādam iepatikties, galvenā konkursa mērķis ir parādīt cik labs aldaris "tu" esi, un vari izpildīt nosacījumus. Es joprojām esmu par tiem aliem, kurus foruma biedri kopumā brūvē reti un minimāli. Tādus, kurus lai uzbrūvētu ir jāpalauza galva, jāpaeksperimentē ar raugiem, iesaliem. Pieņemot izaicinājumu, es kritiski novērtēju savas spējas, un ja man liekas, ka ir sanācis, startēju. No līdzšinējiem konkursiem esmu startējis 2x, "pirts alos" un kviešos.
Es esmu par konkursu kurā tiek noteikti samērā stingri rāmji, kuros jāmēģina ierakstīties. Nu, piemēram, katrs no mums ir vismaz vienreiz dzirdējis jautājumu - "a tu vari uztaisīt tādu vidēji stipru, saldu alu, kas nav dikti rūgts?"
Mana parastā atbilde ir - "mani neinteresē!" Bet vai es varu uztaisīt alu ar 4,5-5% ABV, līdz 20 IBU, beigu blīvumu - OG 1.016-1.018 (4-4,5 PLATO) . Gan jau ka varu, bet vai viņš kādam, izņemot mani, garšos?!